ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА ФИСКУЛТУРНА САЛА ВО АСУЦ „БОРО ПЕТРУШЕВСКИ“

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, и директорот на АСУЦ „Боро Петрушевски“, Соња Ристовска,  денеска /23.02.2016 година, вторник/ присуствуваа на почетокот на градежните работи од првата фаза од проектот за изградба на фискултурна сала во АСУЦ „Боро...

ДОДЕЛЕНИ ТОПКИ НА СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА НА ГРАД СКОПЈЕ

  Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, денеска/ 24.02.2016 година,    во спортската  сала на СУГС „Јосип Броз-Тито“,  на директорите на сите 22 скопски средни училишта им додели спортската опрема, односно професионални топки. - Градот Скопје, денеска...